Lars Lians sukkerbrød

SukkerbrødJeg må ærlig innrømme at å bake sukkerbrød har jeg hatt et litt angstfylt forhold til.

De gangene jeg har prøvd har de enten ikke hevet seg, eller hevet seg for deretter å kollapse. Så jeg må innrømme at jeg har vært nødt til å ty til butikkkjøpt sukkerbrød.

Denne oppskriften funker – selv for meg!

Sukkerbrødet blir høyt, synker ikke sammen og er høyt nok til å kunne deles i tre.

Så takk til Lars Lian – konditormester fra kokkelandslaget – for både oppskrift og fremgangsmåte. 

Tilbereding: 20 minutter
Steking: nederst eller nest nederst i ovnen på 175C i ca 30 minutter
Antall: 1 sukkerbrød i 22cm form
Vanskelighetsgrad: lett – når du har gjort det en gang 😉

Ingredienser

  • 5 egg (medium størrelse)
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • revet skall av ½ sitron (eller dersom du skal dynke kaken med appelsinsaft bruker du appelsinskall)

Fremgangsmåte

Bland sammen egg og sukker i en bolle. Sett bollen i varmt vannbad og rør i blandingen av og til. Dette gjør du til sukkeret er oppløst i eggene. Jeg lar det stå i vannbad i 5 minutter.

Pisk så blandingen til den er lys og luftig eggedosis.

Sikt i hvetemelet, tilsett revet skall i fra sitronen eller appelsinen og vend massen forsiktig sammen med en slikkepott til melet er blandet i eggedosisen.

Hell massen over i en springform på ca. 22cm. Stryk opp massen så innsiden av kakeformen er tildekt av kakemassen. Dette vil hindre at sukkerbrødet får en topp midt på og i steden blir jevnt og flatt.

Stekes i forvarmet ovn på 175C til lys gyllen i ca. 30 min.

Ta så ut bunnen ut av ovnen og avkjøl den opp ned på et bakepapir som du på forhånd har strødd men litt sukker. Jeg lar sukkerbrødet hvile i 10 minutter i formen først.

Da er det bare å fylle sukkerbunnen med det du måtte ønske!

Hobbykokken har skrevet en interessant artikkel om sukkerbrød og upålitelige stekeovner. Artikkelen inneholder også en tabell som viser oppskrift for springformer fra 22-28cm i diameter, noe som kan være nyttig.

 

Oppskriften er hentet fra fem.no – Kakekrigen.

2 thoughts on “Lars Lians sukkerbrød

  1. Tilbaketråkk: Mammas bløtkake | Sunn & syndig

  2. Tilbaketråkk: Trelagskake med brownie, nøttebunn og sukkerbrød | Sunn & syndig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s