Egg i portobellosopp

Potobellosopp med eggEgg og sopp er en kjempegod kombinasjon til en lat frokost eller brunsj!

Her steker du egget i portobellosoppen i stekeovnen, noe som er kjekt når man skal lage frokost/brunsj til flere.

Etter et 15-20 minutter i ovnen er frokosten klar til servering.

God frokost!

Tilbereding: 5 minutter
Steking: 15 -20 minutter
Antall: 1 per person
Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser per person

  • 1 portobellosopp
  • 1 egg
  • 1 stor tomat eller en liten klase cherrytomat (på stilken)
  • litt basilikum
  • litt olivenolje
  • salt & pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C.

Velg faste portobellosopp som er dype nok og har høye nok sidevegger til å holde på et egg og eggehviten. Se etter sopp med uskadede sidevegger. Størrelsen på soppen vil påvirke steketiden.

Tørk av soppen, fjern stilken og bruk en skje til å ta ut sporene (eller hva det heter) inni soppen. Jeg pleier ta av det ytterste laget av soppen (du tar tak med en skarp kniv i ytterkant, og skreller av det ytterste tynne laget), men det er ikke nødvendig for et bra resultat.

Pensle soppen innvendig og utvendig med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett soppen og tomaten i en liten ovnsform midt i ovnen i 5 minutter.

Ta soppen ut av ovnen. Dersom det har kommet ut litt væske, hell/tørk denne av. Hell deretter et egg i soppen – pass på så den holder hele egget.

Sett formen med soppen nest nederst i oven i 15-20 minutter til eggehviten er stivnet. Dersom det ser ut som eggeplommen stivner mer enn du ønsker, sett et stykke aluminiumsfolie over egget som en ‘hatt’, men pass på ikke å komme i kontakt med egget.

Når egget er stekt slik du ønsker, ta det ut og anrett på tallerkenen sammen med den stekte tomaten. Dryss litt finhakket basilikum over og krydre med salt & pepper. Serveres med brød for den som ønsker.

God frokost!

TIPS

Du kan også fylle litt most fetaost i soppen under egget, og ha over litt soltørkede tomater.

 

En kommentar om “Egg i portobellosopp

  1. Tilbaketråkk: Egg i portebellosopp – Ingrid Tunheim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s