Kyllingpasta med chorizo & fløtesaus

Pasta med chorizo og kylling i grytenJeg har en ny og litt syndig pastafavoritt…

Kombinasjonen chorizo, kylling og fløte gir en saus med masse smak – jeg spiste opp restene med skje…

I tillegg til at den er rik på smak, er retten både rask og enkel å lage – perfekt på en hverdag, eller hvilken som helst dag. Med sprø grønnsaker er denne pastaen et fullverdig måltid.

Buon appetito!

Tilbereding: 5 minutter
Koking: 11 minutter (eller etter anvisning på pakken)
Antall: 2 personer
Vanskelighetsgrad: Lett

Pasta med chorizo og kylling

PS – jeg spiser pastaen med en god del mer saus enn det som vises på bildet…


Ingredienser

  • 200 gr penne (100 gr per person)
  • 2 chorizo pølser – deles i små biter
  • 2 kyllingbryst – skjæres i strimler
  • 1/2 rødløk eller 2 små sjalottløk – finhakkes
  • 1 hvitløksfedd – finhakkes
  • 5 asparges – kuttes i ca 1 cm biter
  • 10 sukkererter – deles i to på lang
  • litt vann
  • 2 dl fløte
  • chilikrydder – jeg bruker Chili explosion fra Santa Maria
  • revet parmesan
  • finhakket basilikum
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å koke opp vann med litt salt til pastaen. Kok pastaen i 11 minutter til den er al dente (eller etter anvisning på pakken). I mens pastaen koker, lager du sausen.

Stek chorizoen i tørr stekepanne – pølsen er fet og vil frigi fett til pannen. Ta ut chorizoen når den er ferdigstekt. Stek kyllingen i fettet fra chorizoen. Når kyllingen er stekt slik du liker den, skrur du ned varmen og har tilbake chorizoen i pannen. Ha i hvitløk og løk, og la det surre til det er blankt.

Ha i litt vann og fløten og gi det et oppkok. Smak til med salt, pepper og chilikrydder. Det er mye salt i chorizoen, så det er ikke behov for mye salt.

Ha i asparges og sukkererter og la det koke i 1-2 minutter.

Når pastaen er kokt, heller du av alt vannet og blander pastaen i den varme sausen.

Anrett i dype tallerkner et godt dryss av parmesan, finhakket basilikum og nykvernet pepper over. En enkel grønn salat smaker godt ved siden av.

Buon appetito!

Dette er min versjon av oppskriften på Mats Møller Dæhlis favorittpasta, publisert på godt.no

Legg igjen en kommentar